Direct naar de contentDirect naar de footer

Hacken mobiele bankzaken

Een voorproefje van het verhaal 'Hacken mobiele bankzaken'.

‘Welkom, vrienden,’ zei ineens een stem.
‘Jullie mogen je blinddoeken af doen…’
Timo’s hart bonkte in zijn keel. Hij wilde niets liever dan weer om zich heen kunnen kijken. Maar tegelijkertijd was hij bang voor wat hij te zien zou gaan krijgen. Toch deed hij het en trok de doek voor zijn ogen dicht. Hij moest even wennen aan het licht. Ze bevonden zich in een afgesloten ruimte zonder ramen. Co zat op een stoel naast hem. Maar ze waren niet de enigen in de ruimte… Om hen heen stonden misschien wel twintig mensen. Of het mannen of vrouwen waren kon Timo niet zien, want ze hadden allemaal maskers op. Maskers van muizen. Glimmende maskers, witte maskers, sommige hadden zelfs gouden maskers en weer andere hadden zwarte maskers op. Allen droegen capuchons en zwarte kleding, waardoor ze niet te herkennen waren.

Ali Aasgier is de oprichter van een nieuwe bank in Nederland: BUNQ. Deze bank maakt het makkelijker om betalingen via smartphones te verrichten. Maar is de bank wel goed beveiligd? Timo en Co aarzelen geen moment om Ali te helpen bij het controleren van zijn veiligheid. Maar al snel stuiten ze op digitale bandieten met snode plannen en een mysterieuze groep van hackers die zich AnonyMouse noemt…

Voor slechts € 6,95- euro (incl. BTW en verzendkosten) kun je een leesboekje bestellen. Klik op de onderstaande 'bestel' button om een leesboekje te bestellen. Je ontvangt dan zo snel mogelijk het leesboekje.

Bestellen