Direct naar de contentDirect naar de footer

Fietsen voor een goed doel

Een voorproefje van het verhaal 'Fietsen voor een goed doel'

Timo en Co mogen bij hun vriend Kenny Koken nieuwe e-bikes uitproberen op de dag voordat ze feestelijk in gebruik worden genomen. Het draait op die dag allemaal om duurzaamheid. Om de dag goed te laten verlopen is Kenny al druk bezig met de voorbereidingen.
Tijdens de fietstocht laat Co’s navigatie de twee vrienden in de steek. Bij toeval ontdekken ze dat twee oude bekenden van hen ook in het bos zijn. En wat ze van plan zijn kan weinig goeds betekenen…

‘Hm,’ mompelde Co. ‘Nou ja, als dat niet het geval blijkt te zijn, draaien we wel weer om.’
De twee vrienden klommen weer op de fiets en fietsten naar rechts. Ze reden op een uitkijktoren af, zag Timo nu. Het was een groot, houten geval en het was nog in aanbouw.
Desondanks liepen er wel mensen rond.
‘Zei ik het niet?’ vroeg Timo. ‘Ik zei toch dat…’
Maar Co sloeg een hand voor zijn mond en gebaarde dat hij stil moest zijn. Snel stapte hij af en trok Timo met zich mee achter de bosjes.
‘Wat is er?’ fluisterde Timo geschrokken.
‘Kijk dan,’ wees Co naar de twee mannen rond de uitkijktoren.
Toen zag Timo wat Co bedoelde. Hij kende de twee mannen die daar rondliepen. Ze hadden al eerder met die twee te maken gehad. En niet zelden had dat tot veel problemen geleid. ‘Het zijn de Flamingo-broers…!’

Voor slechts € 6,95- euro (incl. BTW en verzendkosten) kun je een leesboekje bestellen. Klik op de onderstaande 'bestel' button om een leesboekje te bestellen. Je ontvangt dan zo snel mogelijk het leesboekje.

Bestellen