- Timo en Co
Een voorproefje van het verhaal 'De Stoomdroom'.

"Die locomotief heet Lieuwe." Max Mier grinnikte. "Nou ja, zo heb ik hem genoemd. Lieuwe Loco, een koosnaampje. Ik zou het fantastisch vinden als Lieuwe Loco aan de stoomtrein verbonden kan worden die ik naar Sneek wil halen." "Het is een mooi plan," vond Co. "Zeker," zei Max. "Maar helaas is Lieuwe Loco nu in Zwitserland. En daar krijg ik hem niet zomaar weg." "Waarom niet?" vroeg Timo. "Lieuwe is niet van mij," zei Max. "Hij is eigendom van een machinist, die voor een staalfabriek werkt. Lieuwe is verbonden aan een treinenstel dat staal door de Alpen moet vervoeren. Het is heel zwaar werk en eigenlijk niet goed voor Lieuwe. Ik heb de machinist gebeld en gevraagd of ik Lieuwe mag hebben, maar die wil er niks van weten. Zolang hij nog veel geld verdient aan Lieuwe, blijft hij in Zwitserland." "Dat klinkt inderdaad als een groot probleem," vond Co.

In Sneek maken Timo en Co kennis met Max Mier, een treinenliefhebber. Max wil een oude stoomlocomotief naar Nederland halen, maar dat gaat niet zonder problemen. Timo en Co besluiten hem te helpen en moeten zelfs naar Zwitserland om naar de locomotief te zoeken. Zal het de twee vrienden lukken om locomotief Lieuwe naar Sneek te krijgen, en zo hun vriend Max te helpen?

Download hier de Freemium van "De stoomdroom"

Verder naar deel 10: Het oude skûtsje

Freemium gelezen?

 Bestel en ontvang: Een koningsmaal

Voor slechts € 6,95- euro (incl. BTW en verzendkosten) kun je een leesboekje bestellen. Klik op de onderstaande 'bestel' button om een leesboekje te bestellen. Je ontvangt dan zo snel mogelijk het leesboekje.

Per boekje doneren we € 3,- aan Stichting De Sneker Pan / Het Nationaal Modelspoor Museum.

Wij maken gebruik van cookies.