- Timo en Co
Een voorproefje van het verhaal 'Timo & Co; Gaan Down Under

Timo & Co gaan down under

"Timo en Co zijn op bezoek bij Cornelis Kangoeroe. Hun vriend heeft familie in Australië. Maar de twee vrienden kunnen niet genieten van een heerlijke vakantie. Cornelis heeft namelijk het idee dat er vreemde zaken gaande zijn in een fabriek die vlakbij het natuurgebied ligt. Al snel ontdekken Timo en Co dat de snode ondernemer en zakenman Boris Buidelrat een bedrijf heeft opgezet dat voor veel vervuiling zorgt. Zal het de vrienden lukken om hier een stokje voor te steken?

Ze volgden Cornelis door het pand. Kennelijk had hij het gebouw grondig bestudeerd en wist hij precies waar ze zijn moesten, want hij liep regelrecht naar een trap en via een lange gang naar een kantoor.

‘B. Buidelrat’ stond er op een plaatje op de deur. ‘Directeur.’

Cornelis voelde aan de deur, die op slot was. Maar hij had hem in korte tijd open. De drie vrienden gingen het kantoor in.

Cornelis liep regelrecht op het bureau af en rommelde in de laadjes en de papieren. Co liep naar een boekenkast en controleerde of er dingen verborgen waren. Timo stond bij de deur en was doodsbang dat ze alsnog gesnapt zouden worden.

 ‘Dit is interessant,’ zei Cornelis. Hij wees op een bureaulade. ‘De enige die op slot is. Dat vraagt om verduidelijking.’ Hij knielde bij de lade neer en opende het slot. Daarna haalde hij er een map uit.

In de map zaten papieren.

Timo herkende het logo van het bedrijf, maar zag ook andere logo’s. Die van gevaarlijk afval en die van gif. Op veel van de bladen stond een logo met een driehoekje en een doodshoofd. ‘Extreem gevaarlijk’ las Timo."

Download hier de Freemium van "Gaan Down Under"

Bestel en ontvang: Down under

Voor slechts € 6,95- euro (incl. BTW en verzendkosten) kun je een leesboekje bestellen. Klik op de onderstaande 'bestel' button om een leesboekje te bestellen. Je ontvangt dan zo snel mogelijk het leesboekje.

Wij maken gebruik van cookies.